Locatie Vlierstraat PrO

Clash of the Composers is een project voor en met name dóór de leerlingen. Binnen een duidelijk aangegeven kader wordt middels een vijftal lessen, alsmede repetities toegewerkt naar een einduitvoering in een professioneel theater.

Initiatief en begeleiding liggen bij een drietal samenwerkende partijen, het Valerius Ensemble, Hartkwartier en de regisseuse Regine Hilhorst.

Het totale project beoogt het bereiken van een aantal doelen; de leerlingen in contact te brengen met klassieke muziek middels hun “eigen cultuur” -hiphop- , de leerling te laten werken aan hun eigenwaarde en de kans te geven te “shinen” op een professioneel podium.

De combinatie klassieke muziek en hiphop lijkt wellicht ver weg, echter zonder dat men dat vaak weet wordt in hiphop veel gebruik gemaakt van melodieën uit de klassieke muziek, waar onder Bach, Beethoven en Mozart. Vandaar de link.

De lessen, alle blokuren, zijn onderverdeeld naar producing, rap en dans. Daarnaast maken de leerlingen kennis met een aantal van de in de klassieke muziek gebruikte instrumenten.

Lessen, repetities en einduitvoering zijn gebouwd rond verschillende samenhangende thema’s. Veilige- en niet veilige situaties, de generatiekloof ouderwets en klassieke muziek versus eigentijds en hiphop en er wel of niet bijhoren vanwege “groepsdruk”.

Het project start in week 16, om op 18 juni 2019, 19.30 uur te eindigen in de Kleine Willem met een uitvoering voor ouders, opa’s, oma’s, broers en zussen. Informatie hierover volgt t.z.t.

3f93c471-9150-4e80-b6f3-2d39cfb27152.jpeg
Workshop dans

Bekijk de rest van de foto's bij 'foto's en filmpjes.