Locatie Vlierstraat PrO

Op dinsdag 18 september 2018 is een bijzonder project van start gegaan op Vlierstraat PrO: FriendsFiets. In dit project knappen leerlingen praktijkonderwijs fietsen uit het depot van de gemeente op voor jongeren in Enschede die van huis uit geen fiets hebben.

Het mooie van het initiatief FriendsFiets is dat het verder gaat dan een eenmalige donatie van een aantal fietsen. Op basis van de donatie is een meerjarige samenwerking opgestart. Fietsenwinkel.nl levert daarvoor de benodigde nieuwe onderdelen en Alifa koppelt het aan hun opleidingstraject BikeWorks. Zo kunnen er zeker de komende twee jaar ieder kwartaal 8 fietsen beschikbaar worden gesteld.

Deze fietsen gaan deels naar leerlingen van het Bonhoeffer College die van huis uit niet de mogelijkheid hebben om een fiets aan te schaffen. De overige fietsen worden via de wijkteams van de gemeente op gelijke wijze ingezet. “Als school werken we graag mee aan dit mooie project”, zegt locatiedirecteur Frans Coehorst. “We kunnen zo jongeren in Enschede die het thuis niet breed hebben aan een fiets helpen. En voor onze leerlingen is dit opleidingstraject een mooie kans om hun talenten verder te ontwikkelen.”

Over FriendsFiets

FriendsFiets is een initiatief van Goede Doelen Vrijdag Party (GDVP). Jaarlijks zoekt GDVP een goed doel om het geld dat ze ophalen met hun feestjes aan te besteden. Nadat initiatiefnemer Michel Kerver hoorde over leerlingen van het Bonhoeffer College die niet naar hun stageadres in Enschede konden komen omdat ze geen fiets hadden, was het goede doel snel gevonden. In samenwerking met het Bonhoeffer College, Alifa, Fietsenwinkel.nl, Sportaal en de gemeente Enschede heeft GDVP vervolgens het project FriendsFiets opgezet.

Bekijk hieronder de video van 1Twente: